2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 |
<- Atpakaļ

Konkursa 'Mana nākotne ar Rail Baltic' noslēgums

No 5.maija līdz 28.maijam Liepupes vidusskolā 1. – 11.klašu audzēkņiem bija izsludināts konkurss „Kādas iespējas man dos „Rail Baltica?””, šīs idejas autors bija projekta ‘’ Rail Baltica’’ izpētes grupas vadītājs Latvijā un Liepupes vidusskolas ilggadējs sponsors un atbalstītājs Arnis Skrastiņš.    

Konkursa nolikums paredzēja, ka jāizveido radošs stāsts - zīmējums, dzejolis, eseja, instalācija, videorullītis, filmiņa - par to, kādas iespējas dos ātrais, drošais un videi draudzīgais dzelzceļš „Rail Baltica”. Konkursā bija iespēja piedalīties gan individuāli, gan visai klasei, gan kopā ar draugiem. Balvu fonds bija iespaidīgs – EUR 500.    

28.maijā skolas aktu zālē pulcējās visi konkursa dalībnieki un žūrija, lai noskatītos un noklausītos konkursa dalībnieku darbu prezentācijas. Konkursa darbus vērtēja kompetenta žūrija: projekta „Rail Baltica” izpētes grupas vadītājs Latvijā Arnis Skrastiņš, Liepupes pagasta uzņēmēja Kristīne Mauliņa, Liepupes vidusskolas direktore Arta Rubeze,  vizuālās mākslas skolotāja Baiba Dobele, latviešu valodas skolotāja Inese Broka.     

Žūrijas komisijai nenācās viegli izšķirties, jo visi bērni savos darbos ļoti radoši un interesanti bija centušies paust savu redzējumu, sapņus un vīzijas par to, kādas pārmaiņas viņu un Latvijas dzīvē ienesīs Rail Baltica: jaunas darbavietas, biznesa, ceļošanas un tūrisma iespējas, ātra un viegla pārvietošanās lielos attālumos, sakopta vide, jaunas iepazīšanās. Bija veidotas daudzas filmas, plakāti, zīmējumi, maketi – šīs darba formas no bērniem prasīja sadarbības prasmi (daudziem jaunāko klašu skolēniem bija palīdzējuši vecāko klašu audzēkņi, brāļi vai māsas), māku darboties komandā, vienu darbu veidojot, vajadzēja būt režisoram, operatoram, mūzikas un skaņu meistaram, teksta autoram, aktierim, grimētājam, kostīmu māksliniekam, prast zīmēt, griezt un līmēt, respektīvi, būt ārkārtīgi radošam. Un visi prezentācijas dalībnieki tādi bija! Pie tam darbu attiecīgi vajadzēja arī aizstāvēt.    

1. – 4.klašu grupā 1. vietu dalīja 3.klases skolēni Dace Ozoliņa, Amanda Sarkisjana un Miks Magone, Emīls Kārlis Zvejnieks, Artūrs Nipers, 2.vietu dalīja 3.klases skolēnu komanda ‘’Betija un Co’’, Alīsija Medvedeva un 1.klases skolēni Amēlija Gusakova, Elza Krasovska, Sintija Blažēvica, Kate Grava, Māris Gūtmanis, Aleksis Švagris, 3.vietu dalīja 2.klases skolēni Emīls Pīpkalējs, Namejs Priede, Gvido Kozlovskis un Una Bušmane, Paula Hannete Sokolovska, Taīda Kalniņa.    

5. – 7.klašu grupā 1. vietu dalīja 7.klases skolnieces Elva Paula Martinsone, Beatrise Sintija Celmiņa, Una Marta Ozoliņa, Aija Gūtmane, Samanta Magone un 5., 6.klases skolēnu komanda: Māris Krūzkops, Armands Ungurs, Artūrs Andže, Dāniels Liecis, bet 3.vieta - 6.klases skolniecēm Šellijai Pudovai un Kerijai Kerolainai Kozlovskai.    

8. – 11.klašu grupā 1. vietu dalīja 11.klases komanda: Rihards Matīss Keišs, Uģis Ozols, Raivis Vikmanis, Mārcis Rolands Janvars, Harijs Ozols un 8.klases skolēns Mārcis Magone, 2.vieta - 8.klases skolniecēm Līgai Zundei un Gitai Priedei, bet 3.vieta - 8.klases skolniecēm Laurai Marijai Ercikai un Jekaterinai Krasovskai.    

Zālē sēdošo skatītāju balsojums pēc prezentācijām izšķīra skatītāju simpātiju balvu sadalījumu: 1.vieta - 11.klases komandai, 2.vieta - Mārcim Magonem, 3.vieta - 7.klases meitenēm.    

Konkurss beidzies – lai dzīvo konkurss! Tajā visi bija ieguvēji. Skolēni guva iespēju pierādīt savu radošumu, izdomu, fantāziju un, protams, finansiālu pateicību, bet konkursa organizētāji – pārliecību, ka Latvijas nākotne ir drošās rokās.

Liepupes vidusskolas skolotāja Inese Broka